Styrelsens information oktober
9 oktober, 2016
Styrelsens information januari
25 januari, 2017

Styrelse information december

På pubkvällen den 8 december presenterade Anders Friström den solelsutredning han har gjort efter beslut på 2016 stämma. Utredningen finns att läsa under övriga dokument eller så klickar du här.

Avklädda granar

När du har klätt av din gran lägger du den till vänster i den grovkompost som finns bakom K6-8.

Fyrverkerier

Det är inte tillåtet att skjuta fyrverkerier eller annan pyroteknik på Kolbäcksgränd, detta gäller givetvis även från balkongerna.

Inbrott

En av lägenheter har drabbats av inbrott. Vid inbrottet har en så kallad låsslunga använts. Det är ett verktyg som sticks in genom brevlådan och nyper åt låsvredet som sedan kan vridas så dörren går att öppna. Det blir sällan märken på dörren när detta sätts används. Ett sätt att försvåra för tjuven är att montera en låskupa vilken fälls ner över låsvredet.

Polisen har skickat information om att det första veckan i december anmäldes 179 stycken fullbordade inbrott och 22 stycken försök till inbrott i Stockholms län. Polisens information finns uppsatt i hallen till föreningslokalen samt skickas till dem som har anmält sin e-post adress till föreningens e-postlista.

Rester från julklappar

Presentpapper och snöre sorteras som grovsopor och i grovsoprummet kan du även lägga hopvikta kartonger.

Rökluckor

Veckan innan jul kommer vissa av de rökluckor som finns i trapphusen renoveras. Personalen från företaget som gör detta på styrelsens uppdrag behöver inte ha tillträde till någons bostad. Rökluckor används av räddningstjänstens när de behöver vädra ur trapphuset efter en brand.

Stämma

Föreningens stämma är den 21 februari 2017 i Folkets hus stora sal. Motioner ska vara inlämnade 21 dagar innan stämman. Du kan lämna dem i föreningens brevlådan vid trappen till föreningslokalen eller mejla till styrelsen på e-postadressen info.brffriheten@se.

Ventilationskontroll

I mitten av januari och veckorna framåt kommer ventilationen i låghusens lägenheter att kontrolleras. Detta är en skyldighet som föreningen har. Stockholms stads byggnadsnämnd är de som ska kontrollera att det görs. Mer information om när kontrollen görs samt i vilket låghus och hur du kan välja att hantera att personalen får tillgång till din lägenhet kommer delas ut i berörda brevlådor och anslås i portar.

Vinterutrustning

Med vinterutrustning räknas bland annat pulkor, skidor och snowracer. Dessa ska inte förvaras i cykel- och barnvagnsrummen. Förvara dem istället på din balkong, förråd, lägenhet eller utanför porten och då på ett sätt som inte förhindrar snöröjningen.

Webbutbildning

På Riksbyggens hemsida finns en utbildning som heter Bo i bostadsrätt. Riksbyggens hemsida har adressen www.riksbyggen.se och information om kursen finns mitt på sidan. Enligt uppgift ska kursen ge information om hur det är att vara medlem i en bostadsrättsförening.