Styrelsens information juni
19 juni, 2018
Grannsamverkan juni
9 juli, 2018

Styrelsens information juni del 2

Bytesbörsen

Just nu finns det flera saker i bytesbörsen som har varit där för länge. Det är dags för dig som har ställt dit saker att se om de finns kvar. Om de finns kvar är det du som får ta hand om dem igen. I bytesbörsen ansvarar du för sakerna du ställer dit för att se om någon av grannarna söker det du inte längre behöver.

Expedition stängd

Torsdagen den 5 juli 2018 är expeditionen stängd. Tänk på att planera eventuella avhämtningar av övernattningsnyckel, köp av fler portnycklar eller andra ärende till föreningens vicevärd.

Grillning

Det finns fyra grillplatser – två på inre gården samt vid gaveln nr 1 och utanför nr 25. Grillkol får du själv ta med. Skrapa rent grillgallret efteråt och lämna grillplatsen så som du själv vill finna den. Det går bra att grilla på andra platser i området för dem som har egen grill, förutsatt att man ser till att inte störa andra boende i området. Grillning på balkonger är däremot inte tillåten, det stör dina grannar och kan vara brandfarligt.

Internetkurs

På Riksbyggens hemsida finns en e-utbildning som heter Bo i bostadsrätt. Sök på e- utbildning och bo i bostadsrätt så finner du den. Enligt uppgift ska kursen ge information om vad det innebär att vara medlem i en bostadsrättsförening.

Håll dörrarna stängda

Det handlar inte bara om din lägenhetsdörr. En låst dörr förhindrar den eller de tjuvar som går runt och känner om dörren är olåst, tittar in för att se om det finns någon plånbok, mobiltelefon eller annat värdefullt lätt till hands för att stjäla.

Det handlar även om portdörrarna eftersom uppställda portdörrar påverkar trapphusets och lägenheternas ventilation. Med stängda portar förhindras även att katter och andra djur förvirrar sig in.

Under de senaste veckorna har det uppmärksammats att dörren till snickerilokalen har varit uppställd titt som tätt. Du som ställer upp den har ett ansvar att se till att den stängs igen.

 

Sopor

Tänk på att du försluter papperspåsen med matavfall väl innan du lägger ner den i behållaren. För att minimera att påsen väter igenom kan du lägga tidning- eller oblekt hushållspapper i botten. Se även till att den ramlar ner och inte blir liggande på luckan. Detta för att förhindra dålig lukt vid behållaren. Detta gäller även vid de ”vanliga” sopbehållarna.

 

Tips inför sommaren

Skaffa autogiro för betalning av medlemsavgiften. Smidigt för dig och för vår förening.