Grannsamverkans information
10 september, 2016
Styrelse information december
9 december, 2016

Styrelsens information oktober

Bytesbörsen

Dags att titta om det du ställt in har hämtas av någon granne. Om inte är det du som ansvarar att det tas bort från bytesbörsen.

 

Cykelrummen

Föreningen har och kommer fortsätta med att sätta upp cykelkrokar i tak och på väggarna i de cykelrum där det är möjligt. Använd gärna dessa till de cyklar som inte används alls eller under den kommande vintern.

 

Cyklarna utanför porten

Ställ undan din cykel om du inte ska använda den i vintern. Detta för att underlätta den kommande snöröjningen.

 

Hemsidan

Styrelsen håller på att förnya föreningens hemsida. Det kommer finnas möjlighet att annonsera för oss boende i föreningen. Det kan handla om till exempel att du behöver katthjälp eller för att tala om att din soffa är till salu. Styrelsen efterfrågar bilder från gränden, både från i dag men även äldre bilder. Skicka dem till styrelsen på adressen info@brffriheten.se Skriv vem som har tagit fotona samt att du har godkännande av eventuella personer på bilden att den publiceras.

 

Hyreshöjning

Den 1 januari 2017 höjs hyran med 2 %. Detta gäller lägenheter, garage och parkeringsplatser.

 

Pantbrev

Om du behöver pantsätta din lägenhet i samband med belåning är det Riksbyggen som skriver under dessa.  Adressen dit är: Riksbyggens servicecenter, box 540, 721 09 Västerås.

 

Parkeringsregler

Observera att det finns delar av Kolbäcksgränd som har ständigt parkeringsförbud. Tillsynen av gällande regler görs av Stockholms stads parkeringsvakter.

 

Trädgårdslördag

I år blir det ingen lökplantering däremot en mindre höststädning. Du som är intresserad att medverka hör av dig till Mikael Hjälle, kontaktinformationen finns i porten, så får du veta mer.

 

Ventilationen i låghusen

Styrelsen har fått in information om att det till exempel luktar mat eller rök i vissa trapphus i två av grändens låghus. Husen ska genomgå en ventilationskontroll under 2017 och innan den är gjord kommer styrelsen inte fortsätta med den påbörjade undersökningen. Styrelsen har begärt in offerter och räknar med att ventilationskontrollen görs i början av året. Tänk på att grändens ventilationskanaler inte är 100 % täta och därför ska endast kolfilterfläktar användas i köken. Vill du läsa mer om köksfläktar gör du det i Värt att veta under köksfläktar.