Felsökning pågår
6 april, 2017
Styrelsens information augusti
3 september, 2017

Styrelsens information maj

Balkongjord

Under en tid kommer det finnas jord att hämta i parken och vid K13. Har du balkonglådor ska de vara fästa så att de hänger på insidan av balkongen.

Cykelrensning

För ett tag sedan märktes cyklar och andra föremål som stod vid cykelställen med en gul lapp. Om den lappen sitter kvar efter det datum som nämns kommer cykeln/föremålet flyttas från cykelstället. Detta gör vi bland annat för att bereda plats till de cyklar som i vinter har förvarats på annan plats. Saknar du något du ställde vid ett cykelställ under vintern tar du kontakt med vicevärden under expeditionstid för att se om det står bland det borttagna- om inte får du göra en stöldanmälan till polisen.

Styrelsen kommer under sensommaren eller tidig höst göra samma sak med de cyklar/föremål som står i cykelförråden.

Garagedörrar

Styrelsen har fått veta att garagedörrarna upplevs som svåra att ställa upp samt för en del oljud. Fastighetsskötaren samt vicevärden kommer kontrollera alla dörrar och åtgärda de oljud och felinställningar som de upptäcker.

Grovsoprum

Föreningen har ett grovsoprum som är till för sopor av det mindre slaget. Storleken på dina sopor ska vara så att de med lätthet går att lyfta i de containrar som finns i rummet. Den senaste tiden har styrelsen uppmärksammat att det ställs in bland annat sängar och miljöfarligt avfall. I föreningens avtal med företaget som tömmer soprummet ingår inte detta och de har möjlighet att ta ut extra avgift.

Om du har miljöfarligt avfall eller behöver kasta stora saker hänvisas du till närmaste återvinningsstation alternativt betalar ett företag som hämtar ditt skräp.

Lekpark

Arbetet med att göra om i lekparken påbörjas innan midsommar. Exakt när det påbörjas är inte klart men när arbetet pågår är det en arbetsplats och inga obehöriga får vistas där. Detta gäller även när det inte pågår något arbete. Företaget som genomför arbetet räknar med att arbetet tar cirka en vecka.

Vattning

Under sommaren behöver styrelsen hjälp med att, mot betalning, vattna buskarna i våra rabatter. Kan du hjälpa till hela sommaren är det bra, men varje vecka av hjälp tas emot med tacksamhet. Hör av dig till Annika eller Marlene i trädgårdsgruppen.

Värt att veta

I föreningens skrift Värt att veta finns samlad information som du som medlem behöver veta. Styrelsen jobbar med en omarbetning som troligen blir klar till hösten. Till dess rekommenderar vi att du tittar i Värt att veta för att se om svaret på din fråga finns där. Om inte är du välkommen att ta kontakt med vicevärden under expeditionstid torsdagar klockan 19-20 eller styrelsen via e-post på mejladressen info@brffrihten.se

I Värt och veta samt i Stockholms stads lokala ordningsstadga står det att hundar ska vara kopplade. Detta gäller även om du anser att din hund är snäll då det finns personer som inte delar din åsikt, är rädda eller allergiska.

Vad som ännu inte står i Värt att veta är att fimpar från cigaretter, cigarrer och cigariller inte ska kastas ut på gatan eller i gräsmattan. Håll utkik i den omarbetande versionen av Värt att veta- eftersom styrelsen ansett att denna självklarhet måste tas upp där.