Tvättstugor

Föreningen har åtta tvättstugor, samlade på tre ställen. Den egna portnyckeln passar till alla tvättstugor.

Beskrivning av tvättstugorna:

Kolbäcksgränd 12: nr 1 och 2 med torkskåp, torkrum och torktumlare. Nr 8, som är bokningsfri, med en mindre tvättmaskin och en mindre torktumlare. Elmangel och stenmangel (kallmangel) från 50-talet, som fortfarande fungerar utmärkt.  Instruktion för användning finns i mangelrummet. Tänk på att aldrig låta barn hantera manglarna, eftersom risken för klämskador är stor.

Kolbäcksgränd 30: nr 3 och 4 med gemensamt torkrum och torktumlare. Varmmangel. Nr 4 är avsedd främst för allergiker. Har du husdjur får du inte använda den tvättstugan. Endast tvättmedel som är godkända av Astma-Allergiförbundet får användas i tvättstuga 4. Tvättstuga 3 har en större maskin, som tar 12 kg.

Kolbäcksgränd 33: nr 5 och 6 med torkskåp, torkrum och torktumlare. Nr 7 är bokningsfri, med en mindre tvättmaskin och en mindre torktumlare. Elmangel.

Tvättstugornas torkrum är speciellt utformade för att torka tvätt snabbt och energisnålt. I systemet ingår fuktmätare som används för att trimma in bästa effekt på energisnålaste sätt. Intrimningen sätts dock ur funktion om man öppnar ett fönster eller en dörr. Se därför alltid till att fönster och dörrar är stängda när du torkar tvätt. Då går det fortare och föreningen (dvs du) sparar pengar. Låt dörren alltid vara öppen när torkrummet inte används.

Alla maskiner är försedda med tidlås, vilket innebär att de låses kl. 21. Detta för att grannar ovanpå inte ska bli störda. Om du upptäcker något fel i någon av tvättstugorna, gör genast en felanmälan –kontaktuppgifter för felanmälan finns på portinformationen.

Alla tvättstugor städas av medlemmarna själva, efter avslutat tvättpass. Det gäller tvättstugor, torkrum och korridoren utanför. Se anslag om vad som ska städas.

Bokning

Bokning sker genom att du skriver namn och portnummer på en bokningslista. Varje tvättstuga har en egen bokningslista. Tvättiderna är indelade i fyra tvättpass per dag. Tiderna framgår av anslag i tvättstugorna. Om du tänker börja tvätta senare än starttiden för tvättpasset – skriv den tid du planerar att börja tvätta på bokningslistan!

Om du inte börjat tvätta 30 minuter efter tvättidens start eller efter din angivna tid får tvättpasset användas av någon annan.

Du få max två tvättillfällen bokade samtidigt oavsett på vilken lista. Om fler än två är bokade, gäller de två som är närmast i tiden. Övriga kan strykas och användas av andra. Förutsättningen för att boka två tvättillfällen samtidigt är något av följande:

• Två tvättpass efter varandra i samma tvättstuga under samma dag
  • Två tvättstugor samtidigt under samma tvättpass
  • Två tvättpass efter varandra med en natt emellan

Tvättmaskiner utan bokning finns i tvättstugorna nr 8 (Kolbäcksgränd 12) och nr 7 (Kolbäcks­gränd 33). Dessa är bara att använda när de är lediga.